BTP EC

  • BTP EC légcsatornás ventilátor EC motorral
  • Köztes árammal és max. 1808 m3/h teljesítménnyel
  • 2 év garancia

Leírás

A BTP EC sorozatú ventilátorokat olyan szellőztető rendszerekben használják, amelyek viszonylag nagy sűrítést, erős légáramot és alacsony zajszintet igényelnek. Nagyszerű megoldást jelentenek a lakóépületek, többlakásos lakóépületek és középületek szellőztetésére.

A BTP EC ventilátorok kompakt méretekkel rendelkeznek, így kis helyekre is telepíthetők. 100, 125, 150/160, 200 és 250 mm átmérőjű szellőző csatornákhoz készült. A ventilátorház alumíniumból vagy acélból, a rotor lapátjai kiváló minőségű műanyagból készülnek.

A ventilátorokban nagyon nagy teljesítményű, EC technológiájú, egyenáramú motorok vannak beépítve, külső rotorral, hátrafelé hajlított lapátokkal. Ez a megoldás lehetővé teszi a villamos energia megtakarítását, magas hatékonyság elérését és az optimális vezérlést a teljes fordulatszám skálán.

A ventilátor bekapcsolása és teljesítményének vezérlése külső 0-10V vezérlőjel segítségével történik. Az EC vezérlési paraméter értékének megváltoztatásakor megváltozik a motor fordulatszáma, azt a rendszerkövetelményekhez igazítva. A lakásszellőztető rendszerekben a ventilátorok állandó nyomású, CSR-B vezérlős rendszerben működik, rácsokkal és higrosztatikus vagy nyomás szabályozású ablakszellőzőkkel összekötve.

A ventilátor tengelyéhez viszonyítva bármilyen szögben be lehet építeni. Az elektromos bekötéseket és a telepítést az Üzemeltetési Kézikönyvben leírtaknak és az elektromos kapcsolási rajznak megfelelően kell elvégezni.

CSR-B vezérlővel ajánljuk. Állandó nyomás szabályozój, amely többek között BTP EC légcsatornás ventilátorokkal való együttműködésre készülnek. A ventilátor fordulatszámának fokozatmentes szabályozását a ventilátor előtti állandó vákuum vagy a ventilátor utáni állandó nyomás biztosítja. A beépített PI kapcsolás a beállítások szabályozásának lehetőségével megengedi a nyomásbeállítás dinamikájának hozzáigazítását.

Go to Top