1984 Az iparág úttörői

A mai passzív – ablakba építhető szellőztetés egyik első úttörője Egyesült Királyságban és Írországban a Brookvent volt. A rejtett „trickle” ablakon keresztül történő lakóhelyek lélegeztetése volt a Brookvent első terméke és manapság ipari szabványként van elfogadva. Hővisszanyerős szellőztetők fejlesztésében és gyértéséban az elsők voltunk Írországban és Egyesült Királyságban.

1990 –es évek: A fejlesztések korszaka

90-es években folytattuk a mind igényesebb és technikailag kihivóbb piaci igényeknek megfelelő fejlesztéseket. Minőség és a megbízhatóság volt a fő célunk tudván hogy csak hosszútávú piacjelenlét biztosítja a valódi sikert. Szélsőséges időjárásnak kitett épületek hatékony szellőztetési megoldásoktól a csendes és egyenletes szellőztetésig mindenhol megáljuk a helyünket.

2000 – Ezredforduló – Az épületgépészet korszaka

Energiahatékonyság, emisszió csökkentés, nulla számlás passzívházak, – csak pár olyan fogalom amely mind divatosabbá vált az ezredforduló után és nem véletlenül. A mind energiatudatosabb vásárlók egy ujabb paramétert kezdtek fontolgatni vásárláskor és épületgépészetben ez egy új irányváltást okozott. Brookvent az Egyesült Királyságban és Írországban már kitaposta az utat a gépi szellőztetés irányában. Az első, már tíz éve létező szellőztető gépek újratervezését tette ki célül a Brookvent. Az új 1.1-es modell egy intelligens megközelítést tett a fejleztésben ami főleg akkor a melegház efektus fő okozóját a carbon monoxid globális kibocsátását segítette csökkenteni. Az innovációkkal a központi szellőztetés területén Brookvent átvette a piacvezetői szerepet Írországban és nagy elismeréssel fogadták az Egyesült Királyságban. Ezt bizonyítja két kimagasló projekt: Battersa Reach (London) és Derwenthorpe (York).

2009 – Nemzetközi jelenlét

Sikeres Lengyel és Közép-Európai piacfejlesztés után megnyitottuk a Wroclawi raktár és irdaházunkat hogy még gyorsabban és pontosabban tudjuk kielégíteni a növekvő piacot. Első vevőink jelenetkeztek EU tagállaimból többek között Magyarországról, Baltikum országaiból és Hollandiából. 2012 büszkén aláírtuk az első forgalmazói szerződéseket Kína és Új Zéland piacára.

2015 – Az Aircycle 3.1-es születése

Nagyobb lakások és családi házak csúcsminőségű, energiatakarékos és  légellátását tűztük ki célul és ennek eredményeként születetett a 3.1-es hővisszanyerőnk. Elsődleges irányelvünk a termék fejlesztésében a gazdaságosság és a hatékonyság volt. A mind igényesebb nemzetközi piac nem enged követeléseiből így nekünk, a gyártónak, kell felállni és még annál is magasabb teljesítményt produkálni. A páratlan alacsony fogyasztása, csak (Specific Fan Power) 0,37W/l/s párosítva a 93% hővisszanyerős hatékonysággal mutatkozott be a piacon. Továbba jellemző rá még a tetszetős kivitele és olcsó fentartása is.